Οι Γάλλοι διεκδικούν την… ιδέα και είναι αλήθεια ότι ο τίτλος είναι ο πιο διαδεδομένος ανά τον κόσμο. Οι Αγγλόφωνοι αντιδρούν, τρόπος του λέγειν, λένε ότι δε γίνεται κάτι που σχετίζεται με μπίρα να μην είναι δικό τους. Εξ ου και το Sandy που έχει καθιερωθεί σε πολλές χώρες που ομιλούν την αγγλική.
Εδώ βέβαια δεν είναι το θέμα να… συστηθούμε, αλλά να το πιούμε. Μπύρα με σπράιτ. Τόσο απλά. Και τόσο δροσιστικά. Το να «πιούμε μια μπίρα» αποκτά άλλη διάσταση. Θέλεις λίγο πιο φλώρικη; Ισχύει. Αλλά και σίγουρα πιο δροσιστική.
Θέλεις κοκτέιλ; Το λες. Θέλεις… μπασταρδεμένη μπύρα; Τη λες. Πες το όπως θέλεις. Αλλά η δροσιά του πανασέ, είναι το κάτι άλλο. Το «θα σβήσω με μια μπύρα» αποκτά άλλη διάσταση. Και με ελαφρύτερη επίδραση στο φούσκωμα, αφού μάλλον η σπράιτ κάνει τη δουλειά της.
Με περιγραφές δε γίνεται δουλειά. Δοκίμασέ το. Το καλοκαίρι οπωσδήποτε, αλλά και το χειμώνα μετά από τσίπουρα ή και βαρύ φαγητό. Θα γίνει δουλειά και με νόστιμο τρόπο.