Οι φούρνοι στα νησιά είναι κάτι σαν… ναοί για τους επισκέπτες, συγνώμη κιόλας για τη βλασφήμια. Είναι όμως το πρώτο πράγμα που ψάχνουν οι περισσότεροι για να εξασφαλίσουν το πρωινό, να γεμίσουν την τσάντα για το μπάνιο και πάει λέγοντας.
Στη Χώρα της Σερίφου όλα είναι έτσι κι αλλιώς τόσο κοντά που δε χρειάζεται να ρωτήσεις. Για τον «Φούρνου του Χαλίδα» όπως τον ξέρουν οι ντόπιοι ή πιο απλά για το… βασίλειο του Γιάννη τον οποίο αγαπάνε μονομιάς όσοι πάνε στο νησί, αρκεί η μυρωδιά.
Τα ψωμιά του είναι για διαγωνισμό αρτοποιίας, και σε εμφάνιση και σε γεύση. Τα τσουρέκια του μπορούν να κάνουν διάσημες αλυσίδες που ειδικεύονται μόνο στο προϊόν να… ζηλέψουν.
Τα ψιλολόγια του αμέτρητα, από σφολιάτες, πίτσες μέχρι βουτήματα, δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις.
Το σκηνικό αρκετά καλτ, με το μανάβικο δίπλα, μέσα, κάπου εκεί τριγύρω τέλος πάντων να κάνει όλη τη γωνιά ένα… mall γαστρονομίας στο νησί.
INFO: https://www.facebook.com/%CE%9E%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%A3%CE%AD%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%BF%CF%82-259900188213200/
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Καίτη Σούτζη