Μπορεί να μοιάζει λίγο αστεία μια πρόταση για κουλούρι Θεσσαλονίκης στη… Θεσσαλονίκη επειδή βρίσκεις σε κάθε γωνιά και σίγουρα αμέτρητα νόστιμα.
Για μένα όμως, ο φούρνος «Τιτάνια», ο πρώτος που υπήρξε πριν την επέκταση και που πήγαινα από παιδάκι με την οικογένεια, έχει πάντα μια ξεχωριστή αύρα.
Πάντα με καλό ψωμί, περνώντας τα χρόνια ακολούθησε τον ανταγωνισμό και σε ύφος και σε προϊόντα φυσικά αλλά χωρίς ποτέ να ρίξει την ποιότητα. Κι αν οι ποικιλίες ψωμιών και οι βιτρίνες με τα λαχταριστά εδέσματα για ένα πρωϊνό… πλήρες γεύμα αυξάνονταν, τα κουλούρια του… αχ αυτά τα κουλούρια του.
Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Για μένα εκεί έχουν πετύχει τον τέλειο συνδυασμό. Τόσο όσο τραγανό στο ψήσιμο, τόσο όψο μαλακό μέσα, τόσο όσο το πάχος, τρομερή η γεύση, ο συνδυασμός των υλικών. Κι αυτά ανεβαίνουν σε παραλλαγές όσο περνάνε τα χρόνια, αλλά εγώ μιλάω για το κλασικό. Και με τυράκι τρίγωνο για να ξυπνάνε και οι αναμνήσεις.
INFO: http://www.titania-artos.gr
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στέλλα Κανέλλη