Ξεφεύγει πολύ από τα ιταλικά… του σωρού, με την έννοια των μεγάλων καταλόγων με περίπλοκες περιγραφές πιάτων, το “Osteria dai Fioi” στη Θεσσαλονίκη. Από το στιλ, τον διάκοσμο, μέχρι το σέρβις και φυσικά τις γεύσεις, σε ταξιδεύει στην Ιταλία και στις τοπικές ταβέρνες.
Λίγα πιάτα, όχι ότι δεν θα έχει να διαλέξεις αλλά δεν θα ζαλίζεσαι κιόλας μέχρι να αποφασίσεις και καλά, πολύ καλά. Και πολλά κρασιά, εκεί μπορεί να δυσκολευτείς λίγο αλλά και σε βοηθάνε και όπου κι αν καταλήξεις θα το απολαύσεις. Η πάστα είναι η “βασίλισσα” του μαγαζιού και αξίζει… τον θρόνο της.
“Γεμάτα” ζυμαρικά, καταλαβαίνεις υφή και γεύση, ωραίες οι σάλτσες, εξαιρετικό το τυρί και μερίδες για δύο να μπαίνουν στη μέση, είπαμε ταβέρνα. Παραδοσιακά ιταλικά και τα πρώτα τους, τα γλυκά τους αλησμόνητα με κορυφαία τιραμισού και όλη η εμπειρία… ταξιδιάρικη σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.
INFO: https://www.facebook.com/OsteriadaiFioi/
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Δημήτρης Κόντης