Είσαστε από αυτούς που έχετε αγανακτίσει με το πέρασμα των χρόνων να γυρνάτε από φούρνο σε φούρνο ψάχνοντας λαγάνα; Δηλαδή τραγανό, πες σαν κουλούρι ξεροψημένο, λεπτό, σχεδόν ενωμένες οι δύο κόρες, μοσχομυριστό, γευστικό προϊόν και όχι το κλασικό ψωμί του εκάστοτε φούρνου απλά πιο πλατύ και με… δαχτυλιές;
Επειδή πλέον έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα τέτοιοι φούρνοι, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και όσοι υπάρχουν είναι… σεσημασμένοι και έχουν ουρά από το ξημέρωμα και τελειώνουν γρήγορα, γιατί δεν το φτιάχνετε μόνοι σας;
Ψάχνοντας συνταγές είχα βρει αυτήν, από το κανάλι live-kitchen.gr του Πάνου Παπαδάκη, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο αλλά γενικά μου κάνουν πολλές από τις συνταγές του. Τη δοκίμασα κι αυτή σκεπτόμενη, “μια από τα ίδια” και ξαφνικά είδα… τη λαγάνα την αληθινή.
Μυστικό; Ενα. Ακολούθησα κατά γράμμα και κατά γραμμάριο όσα διάβασα και είδα. Κι ας μην είναι ζαχαροπλαστική. Το αποτέλεσμα το κρίνω τέλειο. Και είπα να το μοιραστώ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μάρω Πέτρου