Επειδή η εξωτερική όψη του κρέατος δε μας λέει απαραίτητα την αλήθεια για τα… ενδότερα. Επειδή κάθε φωτιά είναι διαφορετική, και όχι μόνο ψησταριά από φούρνο, αλλά ακόμα και η ίδια ψησταριά με τα ίδια κάρβουνα. Επειδή το μπάρμπεκιου είναι μια αγαπημένη διασκέδαση από… ατομική ευχαρίστηση μέχρι μεγάλες παρέες. Και επειδή ο καλός ο ψήστης κερδίζει τις εντυπώσεις, το καλό θερμόμετρο είναι απαραίτητο όσο… και το κρέας.
Οταν ασχοληθείς με το θέμα μπορεί και να τα χάσεις με το εύρος των προϊόντων που υπάρχουν. Δεκάδες και σε τεράστια ποικιλία τιμών. Αν θες απλά να βλέπεις τους βαθμούς, πας σε απλές λύσεις κοντά στα 20 ευρώ. Αν θες να… ψήσει μόνο του, να κάνεις τις ρυθμίσεις και να σε “φωνάξει” τη σωστή ώρα, ακόμα και με διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε κομμάτι που θέλεις να ψήσεις, τότε το κασέ ανεβαίνει, αλλά μαζί και η πλάκα του όλου θέματος.
Μια μεγάλη γκάμα επιλογών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
Επίσης ένα πολύ χρήσιμο κείμενο για τους βασικούς τρόπους ψησίματος σε σχέση με τη θερμοκρασία είναι ΕΔΩ.