Το παγωτό είναι ένα πάθος μικρών, μεγάλων, σε κάθε εποχή, με κάθε ευκαιρία, σπιτικό, χύμα, από το περίπτερο, τα πάντα.
Το παγωτό φυστίκι είναι ένα μεγάλο πάθος για μένα και όχι μόνο από όσο γνωρίζω. Είναι ίσως το πιο “απαιτητικό” παγωτό, από τα πιο δύσκολα να το βρεις στη γεύση ακριβώς όπως πρέπει, να καταλαβαίνεις το φυστίκι και να μην απογοητεύεσαι ότι απλά τρως… χρώμα φυστικιού σε απλή γεύση παγωτού.
Το πάλεψα για χρόνια με σπιτικές συνταγές να βρω αυτή ακριβώς που ήθελα και που είχα βρει σε λίγα ζαχαροπλαστεία. Και το κατάφερα, με αυτήν που μοιράζομαι μαζί σας, από το https://www.thehungrybites.com/GR/, σε πλήρη ανάλυση, με κείμενο και βίντεο.
Κάντε το προσεκτικά και θα ξετρελαθείτε. Δικό μου τιπ; Μην τσιγκουνευτείτε στο φυστίκι, στην αγορά του εννοώ. Βρείτε καλή ποιότητα, τραγανό, ψημένο, Αιγίνης αυθεντικό, με γεύση και άρωμα.
Επίσης, μην βαρεθείτε να το ξεφλουδίσετε, είναι λίγο μπελάς αλλά αξίζει τον κόπο. Και τέλος, όπως λένε και τα παιδιά, μη βάλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής κι αυτοί για τη… φωτογραφία το έκανανα. Ας είναι λιγότερο πράσινο, η γεύση θα σας απογειώσει.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή βήμα προς βήμα ΕΔΩ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Τόνια Σούλη