Το αυθεντικό panetonne είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή (vid)

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ μας, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στη χώρα που… ευδοκιμεί το τσουρέκι, αυτό το εκπληκτικό προϊόν με τις γεύσεις και τα αρώματα, να πρέπει να ασχολούμαστε με… υποκατάστατα.

Επειδή όμως, το Panetonne τείνει πια να γίνει ευρύτατης κατανάλωσης και υπάρχει σε κάθε φούρνο και ζαχαροπλαστείο και επειδή εντάξει είναι και φίλοι μας οι Ιταλοί όπως και η κουζίνα τους, είπα τουλάχιστον να το δοκιμάσω δικής μου παραγωγής και όχι να τρέχω να αγοράσω σε κάτι εξωφρενικές τιμές μάλιστα ενίοτε.

Κατέληξα μετά από 3-4 δοκιμές συνταγών σε αυτή της Αργυρώς, είχε το κατιτίς που μας άρεσε περισσότερο. Λόγω παιδιών και μη προτίμησης σε αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, γίνεται σταθερά αυτό με τη σοκολάτα.

Περί ορέξεως, βέβαια ο καθένας ό,τι θέλει. Το βασικό είναι το ζυμάρι και η παρασκευή και αυτή η συνταγή που κάνει λίγο πιο “γεμάτη”, όχι τόσο… αφρός όσο πολλές φορές είναι το panetonne. Ισως και έτσι να είναι το σωστό, “αφρός”, αλλά είπαμε, περί ορέξεως…

Διαβάστε όλη τη συνταγή, βήμα προς βήμα, απλά και κατανοητά και άκρως κατατοπιστικά στη σελίδα της Αργυρώς ΕΔΩ.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στέλλα Γρηγορίου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα