Ο χαλβάς για έναν περίεργο λόγο είναι… της νηστείας, ενώ πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο γλυκό για καθημερινή χρήση. Ειδικά ο σιμιγδαλένιος, που τον βρίσκουμε και κέρασμα σε πολλά μαγαζιά και είναι περιζήτητος σε πολλά σπίτια.
Ενας από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους του μαγειρικού διαδικτύου, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, με απλές και νόστιμες συνταγές σε αλμυρά και γλυκά, έχει μία που βρήκα δοκίμασα και με ενθουσίασε.
Τον αγαπημένο σιμιγδαλένιο χαλβά στην πιο… υγιεινή μορφή του, αφού ούτε ζάχαρη έχει ούτε και λάδι. Νεράκι, υγρή στέβια και χυμό πορτοκάλι, λίγη υπομονή στο ψυγείο και γίναμε. Το γαρνίρισμα με φιλέ αμύγδαλου είναι περί ορέξεως, όπως φυσικά και η κανέλα, προσωπικά αποφεύγω το αμύγδαλο και του δίνω και καταλαβαίνει στην κανέλα.