Στην ορεινή Αρκαδία η γεύση… στεγάζεται στο “Γεωργαντά” (pics)

Διαβάστε επίσης

Πλάκωσαν οι ζέστες και πάντα το βουνό είναι μια διέξοδος εξίσου δελεαστική με τη θάλασσα. Δροσιά, τοπία που ακόμα δεν έχουν περάσει στη θερινή του φάση και σου γεμίζουν το μάτι και ταβέρνες της ελληνικής υπαίθρου που σου γεμίζουν το στομάχι. Αυτή του “Γεωργαντά” στο Ελληνικό Αρκαδίας έχτισε μεθοδικά τη φήμη της και τη διατηρεί και την υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα.

Η ταβέρνα του χωριού όπως την έχουμε στις πιο γλυκές και νόστιμες μνήμες μας, από το κτίριο, τα τραπέζια, τον μέσα χώρο, τον έξω με τα δέντρα και τα φυτά και φυσικά τα φαγητά, όλα αυτά που ονειρεύεσαι και ορέγεσαι σε ένα ορεινό ελληνικό χωριό.

Κρέατα πολλών ειδών και με πολλά μαγειρέματα ή ψησίματα, πίτες λαχταριστές με δικό τους φύλλο εννοείται και πλούσιες σε γέμιση, σαλάτες που καταλαβαίνεις γεύση, ορεκτικά και κάθε τι που μπορεί να ζητήσει η παρέα για να φάει μέχρι σκασμού. Στα συν και το εξαιρετικό δικό τους κρασί που εύκολα έμπαινε σε μπουκάλι και χτύπαγε τιμές στα ύψη, αλλά εδώ να σε αφήσουν ικανοποιημένο θέλουν, όχι να σε…γδάρουν.

INFO: https://www.facebook.com/people/Taverna-Georganta/100048679281662/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ηλίας Καλούδης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα