Η Θεσσαλονίκη έχει τον “Τσαρούχα” για 24ωρη απόλαυση (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είχε κάνει θεσμό το 24ωρο φαγητό στις καλές εποχές του ξενυχτιού, μα και μετά την ύφεση κάποιες συνήθειες δεν χάθηκαν. Οι αφορμές δε λείπουν ποτέ για κάτι… να στρώσει το στομάχι ή να κόψει τη λιγούρα σε ώρες δύσκολες και ο “Τσαρούχας” στη Θεσσαλονίκη είναι μια δυνατή παράδοση γεύσης για όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα που αποθεώνει την ελληνική κουζίνα σε κάθε της μορφή.

Λέγοντας μορφή, εννοούμε και τον τιμημένο πατσά, το φαγητό που είτε λατρεύει είτε μισεί ο άνθρωπος, μέση λύση δεν υπάρχει. Του “Τσαρούχα” όμως είναι στην καλύτερή του εκδοχή, σιγομαγειρεμένος, νόστιμος, ψιλοκομμένος και πείθει ακόμα και τους πλέον δύσπιστους να δοκιομάσουν και πιθανότατα να εγκρίνουν.

Υπάρχουν κι άλλες σούπες για τους πιο… ντελικάτους που θέλουν όμως κάτι ζεστό και ήπιο να πέσει στο στομάχι και υπάρχει και μια σειρά κλασικών ελληνικών φαγητών, μαγειρεμένων όπως τα έχουμε μάθει και αγαπήσει και σερβιρισμένων σε γενναίες μερίδες για να σε χορτάσουν και να τις απολαύσεις.

Το μαγαζί έχει και μερικές δικές του σπεσιαλιτέ και παραμένει αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων, φιλόξενο και γευστικό με πολύ ενδιαφέρουσα ανθρωπογεωγραφία αφού περνάνε όλες οι “ομάδες”, ηλικιακές, εργασιακές, και με άψογη εξυπηρέτηση είτε με το φως της ημέρας είτε με του… φεγγαριού.

INFO: http://estiatorio-tsarouchas.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Γιώργος Αθανασιάδης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα