Στη Σαλαμίνα η “Παραλία” ξέρει τα καλά θαλασσινά και τα μοιράζεται απλόχερα (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Σαλαμίνα γοητεύει πολύ κόσμο, πέρα από τους κατοίκους της, με την αίσθηση του νησιού τόσο δίπλα στο λεκανοπέδιο. Εχει τους σταθερούς επισκέπτες της, έχει και πλήθος μαγαζιών για κάθε ανάγκη, από καφέ μέχρι φαγητό. Η ψαροταβέρνα – ουζερί “Παραλία” στην ομώνυμη του Αγίου Νικολάου έχει θαμώνες που δεν την αλλάζουν και την ικανότητα να κερδίζει και όσους νέους την επισκέπτονται.

Ανθρωποι που ξέρουν απ’ έξω κι ανακατατωτά τα καλά της θάλασσας αφού τα εμπορεύονται, εκτός από το να τα μαγειρεύουν, προσφέρουν τους κλασικούς ψαρομεζέδες μαζί με κάποια πιο… επίσημα πιάτα και φυσικά φρέσκο ψάρι σε κάθε μορφή παρασκευής του.

Ο χώρος είναι ωραίος μέσα και έξω που είναι δίπλα στη θάλασσα, τα μεζεδάκι νόστιμα, καλοτηγανισμένα, καλοψημένα και καλομαγειρεμένα, ανάλογα με τη συνταγή που θα επιλέξεις.

Η ποικιλία είναι μεγάλη, από ωμά για το ξεκίνημα, όστρακα που μυρίζουν θάλασσα, ψάρια και για τη σχάρα και για τηγάνι και φυσικά τα κλασικά τηγανιτά μεζεδάκια, ωραίες σαλάτες που ξεφεύγουν από τος πολύ τυποποιημένες και ένα πλούσιο μενού για να καλύψει κάθε γούστο.

Επαγγελματίες στο πώς το δουλεύουν το μαγαζί, καλή λίστα κρασιών και αρκετές ετικέτες αποσταγμάτων, όλα όσα θέλει να βρεις σε ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα και μην ξεχνάμε, σε νησί μια ανάσα από τη… στερεά Ελλάδα.

 

INFO: https://www.facebook.com/ouzeriparalia

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Κοσμάς Βασιλειάδης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα