Ιστορία στο φρέσκο ψάρι και τους θαλασσινούς μεζέδες είναι ο “Κόζας” στα Στεγνά Ρόδου (pics)

Διαβάστε επίσης

Η αρχοντική, φιλόξενη και πανέμορφη Ρόδος είναι ένα νησί που έχει τα πάντα, χωρίς υπερβολή. Από υπερβολικές πολυτέλειες, μέχρι απλές λύσεις που βρίσκεις αν ψάξεις. Από υπερτιμημένα φαγητά, μέχρι εξαιρετικές λύσεις σε τιμές και ποιότητα. Ενα νησί αντιθέσεων, με μαγαζιά που κουβαλάνε μεγάλη ιστορία και “βαρύ” όνομα σαν τον Κόζα στα Στεγνά.

Αυτή καθεαυτή την περιοχή μπορεί να μην την έχετε ακούσει αν δεν είσαστε ντόπιοι ή θαμώνες του νησιού, σίγουρα όμως θα έχετε ακούσει τον Αρχάγγελο όπου ανήκει γεωγραφικά ή τη διάσημη παραλία της Τσαμπίκας που είναι εκεί γύρω.

Ο “Κόζας” είναι η κλασική ελληνική ιστορία, μια παράγκα σε μια παραλιούλα που έγραζε κάτι για ένα ούζο και μια μπύρα., εξελίχθηκε όσο αυξάνονταν οι δυνατότητες σε ταβέρνες και έχει γίνει ένα φανταστικό εστιατόριο θαλασσινών που συνδυάζει αρμονικά την αίσθηση της ταβέρνας δίπλα στο κύμα που έχει βάλει όμως και πιο φαντεζί πιάτα στο μενού.

Δεν θα… ντραπεί να βγάζει ποικιλία πετρόψαρων της περιοχής, απλά τηγανισμένα που γίνονται ανάρπαστα, δε θα δυσκολευτείς όμως να βρεις και πελαγίσια ψάρια πολυτελείας, θαλασσινούς μεζέδες να γλύφεις τα δάχτυλά σου ή πιο επίσημα πιάτα, με ζυμαρικά και θαλασσινούς συνδυασμούς.

Το ίδιο ισορροπημένο είναι και το στήσιμο του μαγαζιού, νησιώτικος διάκοσμος, λίγο ταβερνούλα, λίγο εστιατόριο, ακριβώς στη μέση χωρίς υπερβολές και ένα προσωπικό που ξέρει καλά τη δουλειά του και θέλει να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εξαιρετική επιλογή για ολοήμερο, με την όμορφη παραλία του δίπλα, αλλά και επίσκεψη επί τούτου, ανεξάρτητα από μπάνια και εκδρομές, για να φας καλά ψάρια και θαλασσινά.

αρχάγφγελος, τσαμπίκα παραλία

 

INFO: https://www.stegnakozas.gr/el/

 

https://www.facebook.com/StegnaKozas/?locale=el_GR

 

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα