Στο ανατολικό άκρο της Κρήτης ο “Φώτης” προσφέρει εικόνες και γεύσεις… ονείρου (pics)

Διαβάστε επίσης

Ολοι μας έχουμε πει ή σκεφτεί κάποτε “να ήμουν στο… τέρμα του κόσμου και να απολάμβανα την ηρεμία μου καλοπερνώντας”. Στο τέρμα της Κρήτης, το ανατολικό, το σκηνικό είναι έτοιμο και αρκεί να το επισκεφτείς. Στη Χιώνα, ευρύτερη περιοχή Σητείας, εκεί που σκάει το κύμα, υπάρχει ένα ταβερνάκι που μόνο λόγω θέσης αποκλείεται να το προσπεράσεις, μα όταν δοκιμάσεις και τα καλά που φτιάχνει ο “Φώτης” θα μιλήσεις για τον παράδεισο επί της Γης.

Προσπερνώντας τα περί φρεσκάδας και αγνότητας προϊόντων θάλασσας και γης, αυτά είναι αυτονόητα σε τέτοια μαγαζιά, περνάς στη γεύση, την εμφάνιση, τη φαντασία και μένεις έκπληκτος. Σε μέρος που ένα απλό πιάτο αν σου βγάλουν με δυο πράγματα από το τηγάνι, θα είσαι πλήρης και ευτυχισμένος, οι άνθρωποι κάνουν τέχνη, σου φτιάχνουν κι άλλο τη διάθεση, σε πείθουν εύκολα ότι και η δική τους διάθεση είναι όλο χαρά.

Δεν έχουν νόημα τα πολλά λόγια γι’ αυτό το μαγαζί. Οπως δεν έχει και νόημα να φτάσεις σε αυτή την περιοχή, που σίγουρα θα πλησιάσεις αν κάνεις την αυτονόητη επίσκεψη στο Βάι και να μην αφιερώσεις εκεί ένα σου γεύμα. Λίγο είναι κι αυτό, μια μέρα ολόκληρη θέλει για να την απολαύσεις πλατσουρίζοντας, ηρεμώντας, τρώγοντας και πίνοντας και αποκτώντας μια εμπειρία ζωής, που θα θυμάσαι και θα τη λες σε δικούς σου ανθρώπους για να ζηλέψουν.

INFO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089380039024&sk=photos

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μηνάς Καζάκης

 

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα