Η Χίος απολαμβάνει τα καλά της θάλασσας στον “Παντουκειό” (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Χίος την αρχοντιά της δε τη διαπραγματεύεται ποτέ και για τίποτα. Εχει “κώδικες” αυτό το νησί, να παραμένει εκλεκτό και για όσους ψάχνουν πραγματικά εκλεκτά και όχι δήθεν. Στο φαγητό ισχύουν τα ίδια, με πολλά εξαιρετικά μαγαζιά, για κάθε γούστο και βαλάντιο και ο “Παντουκειός” στο ομώνυμο λιμανάκι είναι μια τέτοια περίπτωση.

Η λέξεις “φρέσκα και λαχταριστά” ίσως είναι οι πλέον ταιριαστές για να περιγράψουν αυτά που έρθουν στο τραπέζι σου. Από ζαρζαβατικά μέχρι φυσικά τα ψάρια και τα θαλασσινά που μονοπωλούν το μενού. Ολα μάλιστα σε μεγάλες μερίδες, εδώ δεν υπάρχει η λογική του… έμπορου και του πελάτη, εδώ νιώθεις σαν καλεσμένος, έτσι σε περιποιούνται.

Μην κάνεις το λάθος να πέσεις με τα μούτρα στα αρκετά λαχταριστά ορεκτικά του. Φρόντισε να διαλέξεις ψάρια και να γευτείς τον αστακό του, είτε σκέτο είτε σε μακαρονάδα, τις περισσότερες φορές υπάρχει, αν δεν είσαι άτυχος να πέσεις σε… νεκρή μέρα μην τον παραλείψεις.

Αυτά με μία από τις λαχταριστές σαλάτες του και τις θεσπέσιες πατάτες του μπορεί και να σου φτάνουν. Μπορεί και όχι βέβαια, αφού το μαγευτικό τοπίο δίπλα στο νερό τραβάει κουβεντούλα, ποτό και όλο και με κάτι πρέπει να το συνοδεύεις. Μαγικές εικόνες προς το βράδυ, αλλά και κάθε ώρα της ημέρας θα καλύψεις τις ορέξεις σου με τις δυνατές θαλασσινές επιλογές.

 

 

INFO: https://www.facebook.com/pantoukios

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μάνος Κορόβηλας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα