Ο “Γουλές” απογειώνει την κρητική κουζίνα και αποτελεί εμπειρία στο Ρέθυμνο (pics)

Διαβάστε επίσης

Στην Κρήτη ο χαρακτηρισμός “εξαιρετικό φαγητό” ταιριάζει σε… αμέτρητες ταβέρνες. Είναι δύσκολο να μη φας καλά στο νησί, μα πάντα υπάρχουν και κάποια μαγαζιά που σε κάνουν να λες ότι ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Ο “Γουλές”, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο στα Γουλεδιανά είναι μια τέτοια περίπτωση, σημείο αναφοράς του καλού και παραδοσιακού κρητικού φαγητού.

Με έναν κατάλογο που σε εμπνέει πριν καν τον ανοίξεις, σε… τρελαίνει όταν αρχίσεις να τον διαβάζεις, έστω κι αν θες και λίγη βοήθεια σε επεξήγηση φαγητών αν δεν είναι από την Κρήτη και σε κάνει να νιώθεις δικαιωμένος ό,τι κι αν επιλέξεις στο τέλος. Που καλό θα είναι να είσαι σε μεγάλη παρέα, να επιλέξετε όσα περισσότερα γίνεται και να απολαύσετε τις μαγικές γεύσεις.

Το “Συμπεθέριο”, το “Κουρμουλάτο” είναι μερικές… έννοιες που θα σου κεντρίσουν την περιέργεια, τα κρέατα, τα λαχανικά, τα τυριά, όλα είναι σα να τα πρωτοδοκιμάζεις ακόμα κι αν πρόκειται για τα πιο συνηθισμένα από αυτά, αφού και η εκτροφή και το μαγείρεμα είναι άλλο πράγμα, το κρητικό ελαιόλαδο σφραγίζει κάθε εκπληκτική γεύση.

Κι όσο για ποτά και αποστάγματα, καλύτερα να έχεις πάει με ταξί ή να έχεις οδηγό που δεν πίνει, γιατί αλλιώς θα περάσεις το… μαρτύριο των αρωμάτων, κρασιού, ρακί και αποσταγμάτων που δε θα πρέπει να πλησιάσεις πέρα από μια απλή δοκιμή.

INFO: https://goules.gr/el/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Χρήστος Ραμαντάνης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα