Το παραδοσιακό “κουτούκι” μένει ζωντανό χάρη στον “Μαραθωνίτη” (pics)

Διαβάστε επίσης

Σε εποχές που οι υψηλές γαστρονομίες, οι γαστροπαμπ και οι διάφοροι άλλοι όροι που συχνά μας εντυπωσιάζουν, στο άκουσμα και όχι πάντα στο φαγητό, τείνουν να μας κατακλύσουν, υπάρχουν βαθιά ριζωμένα τα παραδοσιακά “κουτούκια” που δουλεύουν στους δικούς τους ρυθμούς και κρατάνε τις παραδόσεις. Ο “Μαραθωνίτης” στη Γούβα, μια ανάσα από την Υμηττού, δε θα νιώσει ποτέ την ανάγκη να διαφοροποιηθεί και ο πολύς πιστός του κόσμος δε θα του το επιτρέψει.

Θα κατέβεις σκαλιά, θα δεις τα βαρέλια να είναι πάνω από τα τραπέζια, θα δεις κάθε ηλικίας θαμώνες και μάλιστα αν τα Σαββατοκύριακα δεν έχεις μεριμνήσει για να κρατήσεις τραπέζι μπορεί απλά… να τους δεις και να φύγεις. Θα τσικνίσεις και λιγάκι, αλλά πώς αλλιώς θα το απολαύσεις σε όλο του το μεγαλείο.

Στο μενού μην περιμένεις απεριόριστες επιλογές, λίγα και καλά. Παλιά ήταν λιγότερα όπως μας έχουν αφηγθεί οι πατεράδες, δυο τρία μεζεδάκια συνοδεία της δικής του ρετσίνας. Με το πέρασμα του μαγαζιοιύ στις νεότερες γενιές της οικογένειας, αυξήθηκαν τόσο – όσο και τα προσφερόμενα. Το παΐδάκι βέβαια πάντα κορυφαίο και της προβατίνας μαστ, πατάτα αληθινή, σαλάτες χορταστικές, κανα κεφτεδάκι και καλή καρδιά. ΓΙα καλό φαγητό και παλιά, νοσταλγική Αθήνα, ο “Μαραθωνίτης” είναι μια σίγουρη και διαχρονική επιλογή.

 

 

INFO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064174141181&locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ηλίας Κυρίτσης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα