Για πολλούς ανθρώπους το… καλύτερο ζαχαροπλαστείο είναι αυτό της γειτονιάς τους, αυτό με το οποίο μεγάλωσαν και έχουν αναμνήσεις, κάποιο τέλος πάντων που τους κάνει να νιώθουν οικεία. Και μπορεί όλοι να έχουν δίκιο, αφού είναι πολλοί οι καλοί μάστορες που βγάζουν εξαιρετικά γλυκά. Το “Φύσις” είναι ένα ζαχαροπλαστεί που θέλησε να ξεχωρίσει με τα υλικά του και το καταφέρνει μαζί και με τις γεύσεις του, γιατί πάντα αυτό μετράει.
Η φιλοσοφία του ζαχαροπλαστείου αυτού περιγράφεται αναλυτικά από τους ίδιους στη σελίδα τους και πιστέψτε τους, λένε αλήθεια και αυτό είναι διαπιστωμένο.
“Χρησιμοποιούμε στο μεγαλύτερο ποσοστό βιολογικές πρώτες ύλες, που τις αναζητάμε από κάθε γωνιά του κόσμου και τις δοκιμάζουμε ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και τις προδιαγραφές μας. Στηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς, που αποτελούν πάντα την πρώτη μας επιλογή και διαλέγουμε τα προϊόντα τους ανεξαρτήτως κόστους, όταν είναι αυτό που χρειαζόμαστε.
Τεχνητά αρώματα, συντηρητικά, διογκωτικές ύλες είναι λέξεις που δεν υπάρχουν στο ζαχαροπλαστικό μας λεξιλόγιο. Η φύση μάς δίνει κι εδώ τη λύση. Επιμένουμε σε φρούτα και βότανα εποχής, σε βούτυρο άριστης ποιότητας, σε ελαιόλαδο αντί για μαργαρίνη, σε ελληνικά γαλακτοκομικά. Δίνουμε άρωμα στα γλυκά μας με φυτικά αρωματικά, όπως το τσάι, η μαστίχα και το ροδόνερο. Η ζάχαρη χρησιμοποιείται με μέτρο, ή αντικαθίσταται από άλλες φυσικές ουσίες όπως η αγαύη, το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου και άλλα φυσικά γλυκαντικά. Για την παρασκευή των γλυκών μας ακολουθούμε παραδοσιακές μεθόδους, γνωρίζοντας ότι απαιτούν μεγάλους χρόνους και εξειδικευμένη γνώση στη συμπεριφορά των πρώτων υλών”.
Αυτό που δεν περιγράφεται και πρέπει να το διαπιστώσετε, είναι οι γεύσεις. Μεγάλη ποικιλία, παραδοσιακά γλυκά και ελαφρώς πιο μοντέρνα, αλλά η θέση των παραδοσικών δε διαπραγματεύεται και φυσικά εποχιακά, όπως μελομακάρονα τραγανά απ’ έξω και σιροπιασμένα μέσα, τσουρέκια και πάει λέγοντας.
Κι επειδή ένα τέτοιο μαγαζί δεν είναι ποτέ αρκετό, η “ναυαρχίδα” της Αγίας Παρασκευής ακολουθήθηκε και από δεύτερο στο Μαρούσι.
INFO: https://fysis.gr/
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ηλίας Καραβασίλης