Οσοι δεν το έχουν δοκιμάσει φτιαγμένο από μάστορες, μπορεί να το έχουν βρει και αδιάφορο. Οσοι όμως έχουν δοκιμάσει την τουλούμπα όπως πρέπει να είναι, την κατατάσσουν σε ένα γλυκό… τέχνη και την αναζητούν εναγωνίως να τη βρουν όπως πρέπει να είναι. Η Θεσσαλονίκη είχε ανέκαθεν “σωστά” μαγαζιά τουλούμπας, εσχάτως έχει και η Αττική, με το “Tulumbaki” στην Καλλιθέα να βάζει ψηλά τον πήχη.
Μελετημένοι και καλοί γνώστες της αυθεντικής συνταγής, τέλειο ξερόψημα απ’ έξω και σιρόπιασμα μέσα, γελάνε στωικά με παρατηρήσεις πελατών για το… ορθόν της γεύσης και συνεχίζουν. Στόμα με στόμα, το καλό πράγμα γίνεται γρήγορα γνωστό και οι επισκέπτες από διάφορα μέρη της Αττικής διαρκώς αυξάνονται.
Εξυπνες γεμίσεις και γαρνιτούρες, έχουν φτιάξει έναν άκρως δελκεαστικό κατάλογο, με τα μικρά τουλουμπάκια να γίνονται ανάρπαστα και να κάνουν και τη διαφορά αν τα εμφανίσεις για κεράσματα. Εθιστικό αυτό με την κρέμα εσπρέσο, καφές και γλυκό μαζί, πανδαισία σκέτη, απολαυστικά και τα σκέτα φυσικά γιατί η παράδοση πάντα ξεχωρίζει.
INFO: https://www.instagram.com/tulumbaki/
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ελενα Μικρόπουλου