Το “Ερίφιον” τιμά το καλό κρέας χωρίς μεγάλα λόγια (pics)

Διαβάστε επίσης

Η σχέση μου με τα δυτικά είναι κακή. Δεν τα υποτιμώ, απλά δεν τα ξέρω, δεν έμενα ποτέ κοντά και δεν έβγαινα εκεί. Ενα “Domus” όταν η Αθήνα είχε νύχτα, στο Μπουρνάζι, και ο “Καραγκιόζης” για καλή παραδοσιακή ταβέρνα κι αυτό είναι όλο. Οταν με πίεσαν φορτικά να πάμε στο “Ερίφιον” το δέχτηκε εμπιστευόμενος τον καλοφαγά της πρότασης. Και καλά έκανα.

Το Ιλιον παρέμενε ερμητικά ανεξερεύνητο, ποτέ δεν είχα καταλάβει αν είναι τα Λιόσια, τα Νέα, τα Ανω ή κάτι εκεί κοντά. Μια ταμπέλα θυμόμουν κάπου στο έβγα του Περιστερίου κι αυτό ήταν όλο. Το “Ερίφιον” είναι ένας λόγος να τα μάθω κι εγώ και πολλοί άλλοι. ΓΙατί τελικά στην εποχή των… κρεατάδιωκων  – κοσμηματοπωλείων, που έρχονται να σου κόψουν με χάρη την μπριζόλα και ταυτόχρονα σου κόβουν και… κάτι άλλο, υπάρχουν απλά μαγαζιά με κρέατα πολύ ανώτερα.

Το “Ερίφιον”, φέρνει πρώτη ύλη από την Αμφιλοχία, την ψήνει μαεστρικά, τη σερβίρει σε γενναίες μερίδες, την κάνει και τυλιχτά χωρίς να ντρέπεται μην του χαλάσει η μόστρα και τα κάνει όλα αυτά σε πολύ φιλικές και λογικές τιμές. Το κοντοσούβλι του είναι η ναυαρχίδα των γεύσεων, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει και κάτι που να υστερεί.

 

INFO: https://www.instagram.com/_erifion_/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Κοσμάς Ντουζίνας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα