Μεταξύ Σουνίου και Λαυρίου, ένα πεντάλεπτο δρόμο αφού περάσεις το ναό του Ποσειδώνα, υπάρχει μια ταβέρνα, από τις αμέτρητες σε όλη την παραλιακή αυτής της μεριάς της Αττικής, που δικαιούται να καμαρώνει για τους θαυμαστές της και να νιώθει σίγουρη για την πορεία της. Μπορεί το “Syrtaki”, ή Vallis, να μοιάζει πολύ τουριστικό σε κάποιους, μόνο που αυτή η ταβέρνα είναι δεκαετίες στο πόστο της και με αναλλοίωτη ποιότητα γι’ αυτό και με πολλούς πιστούς.
Ενα μαγαζί που δεν κλείνει ποτέ, που όσο μπορείς να απολαύσεις το καλοκαίρι την υπέροχη θέα του, άλλο τόσο μπορείς το χειμώνα να απολαύσεις τη ζέστη και τη θαλπωρή της εσωτερικής αίθουσας, ένα μαγαζί πολύ προσεγμένο σε εμφάνιση, με γούστο και φινέτσα. Και φυσικά με γεύσεις σταθερές και εξαιρετικές.
Η γκάμα των ψαρικών είναι μεγάλη και με το πέρασμα των χρόνων μπορεί να έχουν προστεθεί πιο μοντέρνες γεύσεις, όπως ωμά, ριζότα και άλλα τέτοια, αλλά ποτέ δεν αρνήθηκε τις παραδοσιακές γεύσεις μιας ψαροταβέρνας που τραβάνε τον κόσμο.
Τα τηγάνια… μυρίζουν καθαριότητα, τα λάδια δε σου αφήνουν γεύσεις, το κάθε είδος είναι τηγανισμένο μόνο του, όλες οι λεπτομέρειες που ζητάς αν είσαι απαιτητικός στην ψαροφαγία υπάρχουν σε αυτό το μαγαζί. Η ποικιλία είναι μεγάλη και δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις κάτι που να σε καλύπτει, οι επιλογές και στα ποτά είναι παραπάνω από αξιόλογες με λίστα πλούσια και σωστά επιλεγμένη.
ΤΟ μαγαζί αυτό δεν είναι τυχαία προορισμός πολλών ακόμα και τον χειμώνα, κόσμου που πάει από μακριά και δε σκέφτεται τα χιλιόμετρα παρά μόνο το να φάει καλά. Το έχει κερδίσει, το διατηρεί και το δικαιούται.
INFO: https://www.instagram.com/vallisrestaurant/
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Λεωνίδας Γκινάκης