Ορισμένες φορές είναι τόσο απλό και εύκολο να συνδυάσουμε λατρεμένες γεύσεις σε ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα που… απορείς.
Σοκολάτα και καφές μπορεί να είναι και στο top5 γεύσεων και αρωμάτων για το…. 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Μια απλή μίξη τους, με λίγη ζάχαρη, δημιουργεί ένα πολύ γευστικό και πολύ ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα.
Στην παρουσίαση που μου κέντσιε το ενδιαφέρον γι’ αυτή τη συνταγή υπάρχει και… μπόνους, αφού σαν φόρμες για τη βάση σοκολάτας, δίνει τα πλαστικά από έτοιμες κρεμ καραμελέ, άρα μένουν και τα περιχόμενα για φάγωμα. Ετσι για τη… λιγούρα.
Σοκολάτα (μαύρη) όση χρειαστούμε με απλό λιώσιμο σε ένα μπεν μαρί. Τρεις κουταλιές μικρές καφέ, εφτά μικρές ζάχαρη (όποιο χρώμα θέλουμε, η καστανή του πάει καλύτερα), 120 ml νερό και χτύπημα στο μίξερ. Η μους είναι έτοιμη, την ώρα που η λιωμένη σοκολάτα παγώνει για μία ώρα στις φόρμες που θέλουν λίγη… τσαχπινιά για νε ξεφορμαριστεί το αποτέλεσμα.
Το βγάζουμε από τις θήκες, γεμίζουμε με τον καφέ, γαρνίρουμε με λίγο καφέ σκόνη και έναν κόκο και όλο το σετ είναι αξιοθαύμαστο.
Δείτε τη συνταγή (μαζί με μερικές ακόμα που μπορεί να ενδιαφέρουν) ΕΔΩ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Σοφία Θεοδώρου