Είναι κάποια γλυκά που τα βλέπεις στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων και φαντάζεσαι πόσες ώρες και πόση τέχνη χρειάζονται για να φτιαχτούν. Οταν δε, τα τρως, μακαρίζεις τους ικανούς και λες γιατί να μη μπορεί να το φτιάξεις κι εσύ. Ελα όμως που σε πολλές περιπτώσεις μπορείς. Και όχι μόνο κατά προσέγγιση, αλλά αν είσαι λεπτομερής στις οδηγίες αφού η ζαχαροπλαστική είναι η μαγειρική τέχνη του… γραμμαρίου, μπορείς να το πετύχεις ακριβώς.
Ο απλός, κατανοητός και νόστιμος σεφ Πέτρος δίνει στη σελίδα του μια εξαιρετική συνταγή για μιλφέιγ που μπορει από το να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε καλεσμένους, μέχρι να φτιαχτεί ένα γρήγορο και λαχταριστό γλυκό για κάθε μέρα στο σπίτι.
Συστατικά για το κλασικό και εύκολο μιλφέιγ
- 3 πακέτα γαλέτα (cream crackers)
- 1200 ml γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 40 γρ αλεύρι
- 40 γρ κόρν φλάουρ
- 6 κρόκοι αυγών
- 70 γρ βούτυρο παγωμένο
Για την σαντιγί
- 600 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 3 κτς ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
- Γαλέτα τριμμένη (cream crackers)
- Ζάχαρη άχνη
Η συνταγή για το κλασικό και εύκολο μιλφέιγ
Για την κρέμα
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
- Στη συνέχεια το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα
- Στο τέλος όταν δέσει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο στην άκρη.
- Σε ένα τετράγωνο πυρέξ που έχουμε ή ταψί στρώνουμε μια στρώση από γαλετες.
- Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα προσεκτικά όχι να την ρίξουμε με δύναμη γιατί θα μας χαλάσει το σχέδιο στις γαλέτες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια στρώση με γαλέτες (cream crackers).
- Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την σαντιγί.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε και τις 2 κτς ζάχαρη άχνη, την απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση με γαλέτες που κάναμε.
- Τέλος τρίβουμε γαλέτες από πάνω από την σαντιγί και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.
INFO: https://petros-syrigos.com/
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θάνος Βλάχος