Η νηστεία των ημερών προς το Αγιο Πάσχα θα μπορούσε να είναι μια καλή αφορμή, αλλά μια τέτοια συνταγή για ένα τόσο αγαπημένο σνακ στην Ελλάδα σε βάθος χρόνων, δε χρειάζεται αφορμές.
Δεν είναι και επιστήμη το κουλούρι Θεσσαλονίκης, κατά έναν περίεργο τρόπο πάντως υπάρχουν τόσες διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα που σε κάνουν να απορείς.
Στο πολύ… γιαγιαδίστικο μπλογκ που λέγεται συνταγές της γιαγιάς, βρήκα μια ενδιαφέρουσα και τη μεταφέρω. Πανεύκολη φυσικά και με εξαιρετικό το συνδυασμό γεύσης και αρωμάτων.
Δοκιμάστηκε, αφού πλέον γίνεται πολύ συχνά στο σπίτι και στη μορφή του λεπτού κουλουριού και όχι του αφράτου που βλέπετε και το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό αρκεί να πετύχουμε ακριβώς το χρόνο ψησίματος που θέλει για να είναι τόσο τραγανό αλλά να μην περάσει τη λεπτή γραμμή του… καψίματος.
Υλικά
- ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- • 1/2 κιλό αλεύρι
- • 1,5 κούπα χλιαρό νερό
- • 1 κουταλιά μέλι ή 2 κουταλιές ζάχαρη
- • 2 κουταλιές λάδι
- • 10 γρ ξηρή μαγιά ή 1 γεμάτη κουταλιά
- • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
- • 200 γρ σουσάμι
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και όλα τα βήματα ΕΔΩ.