«Αυτά κιτρίνισαν, πάνε για πέταμα». Συχνή φράση μετά από… εξερεύνηση του ψυγείο, όταν βρούμε κάποιο άνιθο, μαϊντανό ή άλλο της οικογενείας που έχει χρησιμοποιηθεί μέρος του, έμεινε το άλλο και είναι στα ανεκτά όρια. Οχι καταπράσινο, αλλά όχι και τελείως μαραμένο.
Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για μυρωδικά αν τα παίρνουμε σε κλωνάρια και όχι τριμμένα σε συσκευασίες. Μόνο που όλα αυτά, όχι μόνο μπορούν να αποφύγουν τον δρόμο για τα σκουπίδια αλλά μπορούν και πολύ εύκολα να μας δώσουν έτοιμες και εύκολες λύσεις για ένα επόμενο φαγητό.
Μια παγοθήκη είναι η βάση, ψιλοκομμένα τα υλικά που λέγαμε μέσα, είτε το κάθε ένα ξεχωριστό είτε και σε μείγμα και για υγρό, το ελαιόλαδο. Στην κατάψυξη και αφού παγώσουν για να πιάνουν λιγότερο χώρο μπορούμε να τα βγάλουμε από τη θήκη και να τα βάλουμε όλα σε ένα σακουλάκι.
Ετοιμα προς χρήση, σε κάθε φαγητό, κάτι σαν σπιτικοί κύβοι λαχανικών, μυρωδικών και χωρίς να είναι απαραίτητο κάθε φορά να πεταχτείς στον μανάβη αν κάτι λείπει ή να κάθεσαι να κόβεις.