Η τοποθεσία εύκολα παραπέμπει σε έναν “εμπορικό” φούρνο που βρήκε πόστο κάτω από την Ακρόπολη, στοχεύοντας τα εκατομμύρια ανθρώπων που περνούν από εκεί πέρα ετησίως. Καμία σχέση όμως. Ο φούρνος του Τάκη, αρτοποιότητα όπως με καμάρι διαφημίζει και έχει κάθε λόγο να το κάνει, είναι ένας παραδοσιακός ελληνικός φούρνος, που έφερε καινοτομίες στην Αθήνα και που οι διάδοχοι του αείμνηστου ιδρυτή του, συνεχίζουν να προοδεύουν ψάχνονταςτις τάσεις της τέχνης τους.
Η ποικιλία στα ψωμιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για… μάθημα του σύγχρονου άρτου και σίγουα να σε εκπλήξει με κάθε δοκιμή. Το κουλούρι του έχει γράψει τη δική του ιστορία από τα πρώτα χρόνια παρουσίας του φούρνου στην Αθήνα και συνεχίζει να θυμίζει σε όλους μας ποιο ειναι το πραγματικό κουλούρι Θεσσαλονίκης. Το τραγανό, όχι γεμάτο ψίχα, νόστιμο και λαχταριστό.
Τα λοιπά καλούδια που βλέπεις στις προθήκες του φούνρου αυτού, απλά σε κολάζουν. Αλμυρά ή γλυκά που σε πείθουν ότι εδώ έχει μπει μαστοριά και φαντασία και ότι η ξεπέτα και το τυποποιημένο δεν έχουν θέση στον συγκεκριμένο φούρνο. Οι τουρίστες μπορεί να τον έχουν κάνει διάσημο στα πέρατα του κόσμου, στόμα με στόμα και…comment στο comment στο διαδίκτυο, αλλά η αγνή, ελληνική, παρασδοσιακή ταυτότητα του “Τάκη” παραμένει αναλλοίωτη και μακριά από… σειρήνες διασημότητας.
INFO: https://www.facebook.com/takisbakery
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Αννυ Σαμαντά