Το μάτι δεν τον πιάνει περνώντας έναν από τους πλέον πολυσύχναστους οδικούς άξονες της Αθήνας, η πιάρτσα που έχει στηθεί στην απέναντι πλευρά του δρόμου και την πλατεία Βραζιλίας δε σε αφήνει να σκεφτείς, αλλά ο κόσμος τον ξέρει και σπεύδει σταθερά καθημερινά να γευτεί τα εξαιρετικά φαγητά του “Βλάσση”.
Μια παράδοση δεκατιών που δεν αλλάζει στο παραμικρό σε ποιότητα και γεύση με το πέρασμα των χρόνων, μια ανεπιτήδευτα αριστοκρατική ατμόσφαιρα χωρίς καμία υπερβολή και χωρίς να είναι απωθητική σε όποιον φαντάζεται ένα απλό, καθημερινό γεύμα και ένα υπέροχος εξωτερικός χώρος που δελεάζει τόσο κέντρικα στην Αθήνα και πάνω σε πολυσύχναστο δρόμο.
Τα μαγειρευτά είναι οι “βασιλιάδες” της κουζίνας του “Βλάσση” και γίνονται ανάρπαστα. Για κάποιον ιδιαίτερο λόγο οι λαχταριστοίωτου λαχανοντολμάδες φιγουάρουν στα ζεστά ορεκτικά, αιδάοφορος ο λόγος, καθόλου αδιάφοροι οι ντολμάδες. Η σαλάτα αθηναϊκή έχει μεγάλη ζήτηση αφού παραπέμπει σε άλλες εποχές κλασικών αριστοκρατικών συνταγών, το χιουνκάρ του είναι αξιοσημείωτο, από τα καλά που βρίσκεις στην Αθήνα.
Τα μεσημέρια Κυριακής αναβιώνει η εικόνα της ελληνικής οικογένειας να αναζητά το καλό ελληνικό φαγητό και όλες τις ώρες και τις μέρες η ανθρωπογεωγραφία του “Βλάσση” είναι αξιοπρόσεκτη και η κουζίνα του εξαιρετική.
INFO: https://vlassisrestaurant.gr/
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Κοσμάς Κόνιαρης