Ο χώρος άλλαξε, έγινε πιο άνετος, αλλά αυτό που δεν άλλαξε και μετράει είναι η μαγειρική άποψη, αναζήτηση, ανησυχία και φυσικά το γευστικό αποτέλεσμα του “Μαιτρ και Μαργαρίτα”. Η συνταγή που πέτυχε και καθιέρωσε το μαγαζί στη συνείδηση πολύ κόσμου που θέλει το φαγητό να είναι πραγματική απόλαυσγη, παραμένει ίδια και η προτίμηση παραμένει σταθερή.
Από την κάρτα του μενού κιόλας καταλαβαίνεις, αν δεν το ξέρεις το μαγαζί, ότι εκεί μέσα δε χωράνε τα τυποποιημένα, οι αντιγραφές και οι ξεπέτες. Υπάρχει “βασάνισμα” του μυαλού για να παρουσιάζονται ευφάνταστες συνταγές, υπάρχει καλή έμπενυση και γνώση των μαγειρικών ισορροπιών για να βγαίνουν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Το “Αλμυρό θρακιώτικο σαραγλί με μοσχαρίσιο κιμά, γραβιέρα Κάσου και καυτερό μέλι σε ζύμωση, είναι ένα ορεκτικό που δε θα βρεις πουθενά αλλού και δε θα παραλείψεις ποτέ να βάλεις στο τραπέζι σου. Αν χωραέι γιατί και τα άλλα του δεν πάνε πίσω.
Η κατσικομακαρονάδα με χυλοπίτες, πρέντζα, παγκρατάτο είναι ένα από τα πολλά πιάτα που θα σε αναγκάσουν να παραδεχτεί την… άγνοιά σου και να ρωτήσεις τι σημαίνουν οι περισσότερες λέξεις. Αν είσαι όμως ευκολόπιστος, απλά θα τη δοκιμάσεις και θα γλύφεις τα δάχτυλά σου. Αυτά και πολλά άλλα, κάνουν το “Μαιτρ & Μαργαρίτα” στέκι απαιτητικών και τις θεματικές βραδιές που διοργανώνει, ανάρπαστες.
INFO: https://maitrandmargarita.com/
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Φανή Ευαγγελοπούλου