Η Ρόδος είναι από τα νησιά που ελάχιστα έχει να ζηλέψει από τα μεγάλα αστικά κέντρα ως προς τη διάρκεια “ζωντνάνιας”. Λίγο καιρό ξαποστένει από τον υπερπληθυσμό μα και αυτόν τον καιρό, οι ντόπιοι έχουν πολλές επιλογές να βγουν και να φάνε πολύ και καλά. Και όλα αυτά όχι μόνο στην πόλη, αλλά και σε μέρη λίγο απόμακρα, όπως είναι η γραφική Κοσκινού, στο κέντρο της οποίας δεσπόζουν τα “Καραβελλάδικα”.
Μαγαζί πολύ υψηλών προδιαγραφών, με πολύ μεγάλα στάνταρ από την μερακλή και απαιτητικό ιδιοτκήτη του, που έφτιαξε ένα μέρος για να αναδείξει την ελληνική και την ντόπια κουζίνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μοιάζει περίεργο ένα τέτοιου επιπέδου μαγαζί “χωμένο” σε σοκάκια ενός πανέρμοφου γραφικού χωριού του νησιού, μα ίσως κι αυτό ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη χάρη του.
Το κρέας έχει την τιμητική του, όχι όμως και την αποκλειστικότητα, απλά στα “Καραβελλάδικα” δεν θα πας για να φας τα καλά της θάλασσα, δόξω τω Θεώ στη Ρόδο υπάρχουν αμέτρητα μέρη και γι’ αυτά. Τα κρεατικά φαγητά είναι η πλειοψηφία, μαζί με πολλές ντόπιες σπεσιαλιτέ. Είναι φανερό ότι το μενού είναι ψαγμένο και οι συνταγές πολύ δοκιμασμένες πριν βγουν στο πιάτο σου.
Η Κοσκινού είναι ένα χωριό χρωμάτων στη Ρόδο, με τα σπίτια όμορφα χρωματισμένα σε ευχάριστους διαφορετικούς τόνους. Με τα “Καραβελλάδικα” όμως είναι κι ένα χωριό γεύσεων.
INFO: https://www.karavelladika.gr/
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Λευτέρης Καλαμάρας